Pärnu liiklusohud ja lahendusedLugemisaeg 1 min

Pärnu Postimees on sellel aastal neljal korral käsitlenud Niidu ja Oja tänavate ristmikku statistilise põhjusega. Pelgalt foto põhjalt on näha, et ristmik ja tänavad on puudulikult välja ehitatud, pigem on nad nii kujunenud ja liikluse kasvades ei tulnud kellelgi pähe midagi siin parandada. Pelgalt stop märgi nähtavamaks tegemine ei ole ju lahendus, sest siin on puudu palju enamat – ohutussaared, kõnniteed, ka valgustus on puudulik.

Kuivõrd tegemist on 4-külgse ristmikuga, kus esineb palju vasakpöördeid, siis oleks otstarbekas kaaluda selle muutmist ringristmikuks. Pärnul on hea kogemus “Laarmanni klotsidega”, millega vägagi odavalt ja käepäraste vahenditega tekitati Kuninga, Aia, Karja ja Vanapargi nn 5 tee ristmikule ringristmik. Eino-Jüri Laarmann on tuntud Pärnu sillaehitaja ja koloriitne linnavolikogu liige, kes omal ajal selle ringristmiku korraldas ja sellega linna ühe ohtlikuma ristmiku hoobilt ohutumaks muutis.

Moraal on, et märkide ja märgiste asemel tuleb sekkuda keskkonda, et likvideerida või leevendada konflikte aga mitte ilmtingimata tohutu suure koguse “rahaliste vahenditega”, vaid pigem loominguliselt. Märkidega mängimine on Tallinna Transpordiameti leivanumber, mida pole mõtet plagieerida.

Teeme teed ohutuks. Likvideerime konfliktid.

Kaanepilt: Pärnu Postimees