Inimkatsed TallinnasLugemisaeg 1 min

Telliskivi 37 elektrikapi rautamine on saanud sedavõrd tähelepanu, et Transpordiamet otsustas plekkseppadelt mõned Stop märgid tellida. Tegemist on inimkatsega, kus uuritakse mitut Stop märki on vaja, et juhid vähemalt ühte märkaks ja seisma jääks. Muidugi ei ole vaja uurida põhjust, miks varasemalt paigaldatud märgid nähtamatuks on jäänud. Ju siis olid mingid pimedad. Oma viga. No ja kui nüüd ka näe, siis on päris kindlasti oma viga.
Liiklusmärgid on liikluskorraldusvahendid. Ainult et korraldamine ei mõju. Inimestel on võimalik neile arusaamatuid või nähtamatuid korraldusi ignoreerida. Korraldused devalveeruvad, kui nad muutuvad absurdseks. Kui iga kahe meetri tagant on Stop märk, siis tuleks ju iga kahe meetri tagant seisma jääda!?
Kodanikud, pöörduge oma linnavalitsuse poole, et nad lõpetaks inimkatsed. Professionaalne abi on saadaval. Telliskivi tänava rekonstrueerimisprojekti liiklusohutusaudit oleks maksnud vaid murdosa liikluskahjudest, mis on tänaseks kumuleerunud. Hea, et keegi pole viga saanud, kuid katsed jätkuvad..

Leave a Reply